Innholdsfortegnelse:

Olivenolje Hjelper Deg Med å Gå Ned I Vekt
Olivenolje Hjelper Deg Med å Gå Ned I Vekt

Video: Olivenolje Hjelper Deg Med å Gå Ned I Vekt

Video: Olivenolje Hjelper Deg Med å Gå Ned I Vekt
Video: Når nyttårsforsettet er å gå ned i vekt 2024, Mars
Anonim
Foto: @_jeanettemadsen
Foto: @_jeanettemadsen

I lang tid tror ingen på mytene om at fullstendig eliminering av fett er nøkkelen til vekttap. Sammen med proteiner og karbohydrater er fett essensielle næringsstoffer for kroppens normale funksjon. Imidlertid er fett forskjellige, og ikke alle kan være gunstige. Det sunneste fettet som finnes er uten tvil ekstra jomfruolivenolje. Den er rik på omega-3 og -6 fettsyrer, vitamin A og E, og mange andre næringsstoffer som har en positiv effekt på alt fra hudtilstand til hjertehelse. Det høye innholdet av antioksidanter gir pålitelig beskyttelse mot frie radikaler og reduserer aldringsprosessen betydelig.

Hvordan bidrar olivenolje til vekttap?

Image
Image

Til tross for at olivenolje er rent fett, fører det ikke bare til vektøkning (med måte, selvfølgelig), men det hjelper også til å redusere og vedlikeholde det. Hvordan skjer dette? Olivenolje inneholder enumettede fettsyrer - "sunne" fettstoffer. Tallrike studier har bekreftet at regelmessig inntak av umettede (med fullstendig eller i det minste delvis eliminering av mettede) fettsyrer fører til sunt vekttap og normalisering av mange prosesser i kroppen.

I tillegg er olivenolje en kilde til triglyserider med middels kjede, eller MCT. De er lipidforbindelser som lett brytes ned av kroppen og har en gunstig effekt på stoffskiftet. På grunn av den lett fordøyelige og assimilerbare strukturen bruker kroppen MCT som drivstoff, i stedet for å lagre dem i kroppsfett.

Å være et kaloririkt produkt, olivenolje metter kroppen i lang tid og tillater ikke sultfølelse, noe som reduserer risikoen for overspising betydelig. Tilsett ekstra jomfru olivenolje til fisk, kjøtt, grønnsaker og bruk som salatdressing (se de sunneste oppskriftene her).

Anbefalt: