Innholdsfortegnelse:

5 Sesongfrukter Som Skal Være På Vintermenyen
5 Sesongfrukter Som Skal Være På Vintermenyen

Video: 5 Sesongfrukter Som Skal Være På Vintermenyen

Video: 5 Sesongfrukter Som Skal Være På Vintermenyen
Video: Italiensk bedstemor laver pasta og kartofler 2024, Mars
Anonim
Image
Image

Fotobank

Persimmon

I tillegg til en munter farge som øyeblikkelig løfter stemningen, inneholder persimmon vitamin PP, som er ansvarlig for produksjonen av serotonin, bekjemper depresjon og lindrer tretthet. I tillegg inneholder den mye betakaroten (vitamin A), samt nyttige plantesukker, som ikke påvirker figuren, men normaliserer blodtrykket. Spis den i stedet for dessert etter middagen.

Fotobank

Kiwi

Det er om vinteren i Italia og andre sør-europeiske land at kiwisesongen starter, så kjøp gjerne kurvene som er produsert i disse delene de neste månedene. Bare en kiwi inneholder en daglig dose vitamin C (vi beskytter oss mot forkjølelse!). Denne frukten inneholder også kalium, folsyre, vitamin K og E. Tilsett kiwi i en yoghurtskål.

Image
Image

Fotobank

Mandariner

Duften av sitrusolje i skallet alene har en gunstig effekt på nervesystemet, og fungerer som en naturlig aromaterapi. Mandariner inneholder vitamin A, som fungerer bra for å opprettholde skjønnheten i hud og negler, samt B-vitaminer (spesielt B6), som er ansvarlige for godt humør. Og folsyre vil ta seg av riktig hormonbalanse. Forbruk minst 400 gram per dag.

Fotobank

Pærer

En pære hjelper med å opprettholde konsentrasjon og ytelse, noe som gjør den til den perfekte kontorsmaten om vinteren. Pærer inneholder vitaminene A, B1, B2, C og E, folsyre, jod, sink, kobber, fosfor og kalsium, og et høyt jerninnhold gjør at frukten blir mørkere på kuttet. Hvis du er lei av rå, kan du prøve å lage pærer i rødvin til middag.

Image
Image

Fotobank

Granater

De forbedrer blodformelen, noe som er spesielt viktig for å komme seg etter vinter forkjølelse, og styrker blodårene. Granateple inneholder en kraftig cocktail av vitamin C, P, B6 og B12. For å opprettholde et sunt immunforsvar, drikk et glass granateplejuice daglig, og legg frøene til denne frukten til grønne salater.

Anbefalt: