Helsemessige Fordeler Av Havtorn
Helsemessige Fordeler Av Havtorn

Video: Helsemessige Fordeler Av Havtorn

Video: Helsemessige Fordeler Av Havtorn
Video: Sådan kan du plukke havtorn 2024, Mars
Anonim
Image
Image

Havtorn er et unikt bær som kombinerer så mange nyttige stoffer som du ikke finner i nesten noe annet produkt. Den er rik på vitamin A og E (bare tre teskjeer havtornolje inneholder et daglig behov for vitamin E) - de kraftigste naturlige antioksidanter som beskytter kroppens celler mot skader av frie radikaler, lindrer betennelse, stimulerer vevregenerering, forbedrer huden betydelig forebygge rynker og beskytte kroppen mot de skadelige effektene av ultrafiolette stråler.

Havtorn er ikke mindre nyttig for å styrke immunforsvaret, noe som er spesielt viktig i den kalde årstiden. På grunn av det høye innholdet av vitamin C og fruktsyrer, stimulerer det produksjonen av immunglobulin, og beskytter kroppen mot virus og sykdomsfremkallende bakterier. I tillegg er den lyse bæren en rik kilde til vitamin K, som er viktig for det kardiovaskulære systemets helse - det styrker hjertemuskelen og karveggene, øker elastisiteten og forhindrer forkalkning.

På grunn av det høye innholdet av forskjellige fruktsyrer, stimulerer havtorn fordøyelseskanalen, fremskynder stoffskiftet og fremmer behagelig fordøyelse. Bæret stimulerer ikke serotoninproduksjonen verre enn sjokolade, men det utgjør ikke den minste fare for figuren, fordi kaloriinnholdet i havtorn er bare 70 kcal. per 100 g.

Image
Image

Den enkleste og deiligste måten å legge havtorn til kostholdet ditt er å lage te av det. Denne søte aromatiske drikken vil ikke bare tilfredsstille kroppens behov for vitaminer, men vil også varme deg perfekt på kalde vinterkvelder. For å lage havtornte trenger du:

  • 150 g havtornbær
  • 2 ss. l. kjære (det du liker best)
  • 2 ss. l. svart blad te
  • 600 ml. kokende vann.

Mal havtornet i en blender eller knus det for hånd, bryg te og la det brygge i 4-6 minutter. Bland deretter te med hakket havtorn og honning og la det brygge i noen minutter til. Du kan tilsette kanel, nellik eller annet krydder til din smak. Havtorn mister praktisk talt ikke sine gunstige egenskaper under varmebehandling, så denne teen vil bidra til å styrke helsen og muntre opp.

Anbefalt: